Wijntrends 2023

Wijntrends 2023

Way of Wine houdt zich – naast het leveren van wijnen – ook bezig met de laatste trends. De wijnmarkt is constant in beweging. Klimaatverandering, duurzaamheid, specifieke merken en alcoholvrije wijnen zijn termen die in 2023 vaak genoemd worden. Wij lichten er hier een aantal uit. 

1. Biologische en Duurzame Wijnen

Milieubewustzijn heeft zich diep geworteld in de wijnindustrie. In 2023 blijft de trend van biologische en duurzame wijnproductie groeien. Wijnliefhebbers zijn steeds meer gefocust op waar hun wijnen vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Wijngaarden die gebruik maken van biologische, biodynamische en duurzame methoden om druiven te verbouwen, trekken de aandacht van diegenen die niet alleen een smaakvolle ervaring zoeken, maar ook een bewuste keuze willen maken voor het milieu.

2. Lokale en Ambachtelijke Wijnen

Het verlangen naar authentieke en lokale ervaringen blijft groeien, en dit geldt ook voor de wijnwereld. In 2023 worden lokale wijnen met een sterke band met hun oorsprongsregio enorm gewaardeerd. Wijnhuizen die de unieke kenmerken van hun terroir en inheemse druivensoorten omarmen, kunnen op enthousiaste reacties rekenen van consumenten die op zoek zijn naar een onderscheidende smaakervaring.

3. Nieuwe en Oude Wereld Ontdekkingen

De wereld van wijn blijft zich uitbreiden, met nieuwe regio’s die zich steeds meer op de kaart zetten. Tegelijkertijd behouden traditionele wijnproducerende gebieden hun aantrekkingskracht. In 2023 kunnen avontuurlijke wijnliefhebbers zowel nieuwe ontdekkingen uit opkomende wijnlanden als de verfijnde elegantie van oude wereldwijnen verkennen.

4. Natuurlijke en Oranje Wijnen

Voor de avontuurlijke fijnproevers zijn natuurlijke wijnen en oranje wijnen een intrigerende keuze. Natuurlijke wijnen, gemaakt met minimale interventie, behouden de ware expressie van druiven en terroir. Oranje wijnen, witte wijnen die worden gemaakt als rode wijnen, bieden een onderscheidende textuur en smaakprofiel. In 2023 kunnen deze wijnen een speelse twist toevoegen aan de traditionele wijnkeuze.

5. Technologie in Wijnproductie

Met de vooruitgang van technologie evolueert ook de wijnproductie. In 2023 wordt kunstmatige intelligentie ingezet om wijngaarden te monitoren, data-analyse helpt bij het voorspellen van optimale oogsttijden en slimme systemen ondersteunen de wijnmakers bij het creëren van consistente kwaliteit. Deze symbiose van traditie en technologie belooft spannende ontwikkelingen in de wijnwereld.

6. Lagere Alcohol en 0% Alcohol Wijnen

Alcoholvrije / 0% wijnen is een enorm groeiende trend. Steeds meer consumenten zijn op zoek naar gezondere en verantwoorde drinkopties, wat heeft geleid tot een toename in de productie en consumptie van alcoholvrije wijnen. Deze wijnen worden gewaardeerd om hun vermogen om de smaakervaring van wijn te bieden zonder de effecten van alcohol. Wij bij Way Of Wine zien de vraag naar alcoholvrije wijnen ook enorm toenemen. Benieuwd naar ons 0% assortiment?
Een aantal van onze alcoholvrije wijnen / bubbels zijn hieronder te vinden!

Een Aantal Alcoholvrije Wijnen & Bubbels van Way Of Wine:

  • Vinada Crispy Chardonnay Zero Alcohol – Mooie mousserende wijn met een indrukwekkende, uitgebalanceerde smaak – knapperig, fris met tonen van appel, meloen en een vleugje citrus. Droog, krachtig én vegan! Beschikbaar in kleine flesjes!
  • Pierre Zero Chardonnay 0% – De geur is zuiver en elegant. In de smaak elementen als brioche, citrus en appel. Het geheel heeft een opmerkelijk mooie finesse en frisheid. Beschikbaar in kleine flesjes en 0.75L flessen!
  • Lussory White Chardonnay 0% – Dit is een volle fruitige alcoholvrije wijn met een vleugje citrus. De Chardonnay druif komt in de geur herkenbaar naar boven, het mondgevoel is fris, fruitig en rond. Mooie tonen van rijp fruit als abrikozen en perzik. Beschikbaar in flessen van 0.75L
  • Lussory Red Merlot 0% – Deze Merlot geeft de beleving van een aangename fruitige wijn. De smaak heeft kenmerken van gekonfijt fruit en is licht kruidig. Tannines geven een lange afdronk en droog karakter.  Beschikbaar in flessen van 0.75L

Wil je meer weten over onze alcoholvrije wijnen? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk hier ons assortiment!

7. Ontdek Onze Exclusieve Wijnmerken: ChouChou en Miraval

Wij zijn er trots op om een gevarieerde selectie van hoogwaardige wijnen aan te bieden, waaronder twee opvallende trending wijnmerken die echt de essentie van verfijning en genot belichamen: ChouChou en Miraval.

ChouChou: Waan je in Elegante Franse Charme

Chouchou is een wijnmerk dat is opgericht door het Nederlandse powerkoppel Bas Smit en Nicolette van Dam. Met hun passie voor genieten en hun liefde voor wijn hebben ze Chouchou gecreëerd als een eerbetoon aan bijzondere momenten en smaakvolle ervaringen. Chouchou is niet zomaar een wijn, het is een expressie van verfijning en levensvreugde. De naam zelf, “Chouchou“, betekent “favoriet” in het Frans, en deze wijn weerspiegelt precies dat. Met aandacht voor elk detail, van de druivenselectie tot het delicate productieproces, is Chouchou een uitnodiging om te genieten van het beste wat het leven te bieden heeft.

Miraval: Een Symfonie van Smaak en Erfgoed

Miraval, synoniem voor elegantie en prestige, is een merk dat de wereld heeft veroverd met zijn tijdloze charme en onmiskenbare kwaliteit. Ontstaan in de adembenemende Provence-regio in Frankrijk, draagt Miraval het erfgoed van een historisch landgoed met zich mee. Het resultaat is een verzameling van verfijnde roséwijnen die de zintuigen betoveren en de essentie van de Middellandse Zee vastleggen. Met een focus op duurzaamheid en perfectie, biedt Miraval wijnen die de kunst van het leven vieren.

Bij Way Of Wine streven we ernaar om onze klanten een unieke reis door de wereld van wijn te bieden, en dat begint met de selectie van merken die we aanbieden. ChouChou en Miraval zijn beide uitzonderlijke keuzes die vakmanschap, passie en verfijning belichamen. Ontdek deze merken en geniet van een onvergetelijke ervaring in elke slok!