Tenuta Sant' Antonio passie voor wijn

  • 4 broers 1 wijnpassie
  • Valpolicella
  • Koele wind
  • Typische druiven

Tenuta Sant’ Antonio

Neem vier broers met een passie voor wijn, een vader met een mooi wijnbedrijf en wijngaarden op een paar van de beste locaties in de Valpolicella en je hebt het beste recept voor prachtige, elegante en zeer authentie- ke wijnen. Tot begin jaren 90 verkochten de broers hun druiven aan coöperaties. Tot een wijnmaker daar hen erop wees dat de kwaliteit van hun wijngaarden en druiven zo goed waren dat het eigenlijk jammer was dat ze er zelf geen wijn van maakten.
De overstap naar een eigen wijnbedrijf bleek een groot succes. De eerste wijnen kwamen in 1995 op de markt. Al binnen 5 jaar had het bedrijf verschillende prijzen te pakken. De broers gingen zich steeds meer rich- ten op typische druivenrassen uit dit gebied: de blauwe Corvinone, Corvina en Rondinella voor bijvoorbeeld de Amarone wijnen. En de witte Garganega en Trebbiano voor de Soave. En terecht , want deze druivenrassen komen in deze wijngaarden goed tot hun recht. De druiven groeien op een kalkrijke bodem. ‘S nachts daalt de temperatuur aanzienlijk, overdag waait er een verkoelende wind vanaf het Gardameer. Hierdoor kunnen de aroma’s zich optimaal ontwikkelen. En dat proef je in de wijnen.
En dat is precies waarom Way of Wine zo blij is met deze wijnen in zijn assortiment. Van toegankelijke Valpo- licella’s tot complexe Amarone’s. Stuk voor stuk elegant en van topkwaliteit. Veel van deze wijnen zij dan ook erg populair bij zijn klanten.