Alvarez Y Diez

  • Authentiek
  • Elegantie
  • Fraicheur

Alvarez Y Diez

Alvarez y Diez is vernoemd naar de oorspronkelijke oprichters, D. Modesto Alvarez Romero en D. Eladio Díez Ossorio. Van oorsprong een sociëteit, genaamd Alvarez y Díez s.a., behoorde het tot de eerste producenten uit de DO Rueda.

De huidige eigenaar, D.Enrique J. de Benito, een succesvolle Madrileen uit de financiële wereld, nam het bedrijf in 1974 over. Het wijnhuis maakte gedurende vele jaren klassieke witte wijnen, gekenmerkt door een lange houtrijping en lagering. In de jaren 80 waren deze wijnen in Spanje erg geliefd. Toen de vraag hiernaar terugliep, was het tijd voor een nieuwe wijnstijl. In 1977 werd het roer omgegooid. In 1980 ging men van start in een compleet nieuwe bodega.
De zoon van de eigenaar, Juan de Benito, van beroep advocaat, deed in 1992 zijn intrede als algemeen directeur. Hij stelde zich open voor een moderne manier van wijnmaken. Zijn broer Alvaro kwam in 2001 het team versterken om zich bezig te houden met de marketing en export. Het totale wijngaardbezit omvat 80 hectare.

Alvarez y Diez maakt authentieke witte wijnen, die gekenmerkt worden door elegantie en fraicheur. De druiven voor de witte wijnen zijn de Verdejo, Sauvignon Blanc en Viura. In totaal omvat het wijngaardbezit 80 hectare. De oorsprong van enkele Verdejo-stokken gaat terug tot de 11e eeuw. De verzorging van de wijngaarden staat dicht bij de natuur, met eerbied voor de bodem en het lokale klimaat. Dag- en nachttemperaturen fluctueren, waardoor de druiven moeiteloos een goede zoet/zuurverhouding opbouwen. De bodem bezit de capaciteit om in tijden van veel regen het water snel af te voeren, terwijl het in tijden van droogte vocht vasthoudt.
Het wijnhuis geniet in Spanje ruime bekendheid. De export vindt plaats naar ruim 15 landen. Way of Wine is de exclusieve importeur voor Nederland.