Our Way of Wine

Our Way of Wine

Way of Wine is een wijngroothandel die niet alleen kwalitatief goede wijnen levert, maar ook de expertise en kennis over wijn levert die nodig is om de wijn te verkopen. We leveren wijn en alle aanverwante wijnproducten aan allerlei verschillende horecagelegenheden, volledig op maat en dus met aandacht voor de specifieke gasten van jouw zaak. Dat is Our Way of Wine.

Een goed glas wijn brengt mensen in vervoering en verandert een heerlijk diner in een complete beleving. Maar wat maakt een lekkere wijn nou ook de juíste wijn? Way of Wine is een wijngroothandel met de expertise in huis om de juiste wijn-spijscombinatie te maken zodat de gasten aan tafel zich kunnen laten meevoeren en verrassen.

Wijnspijs-combinaties maken

Way of Wine biedt klanten dan ook niet alleen een mooi assortiment van talloze goede wijnen, maar ook informatie over de wijn die van elke kelner een kenner maakt. Dat doen we eenvoudigweg door onze producten op onze eigen manier te beschrijven en door trainingen aan te bieden waar ondernemers en hun personeel goede basiskennis over wijn opdoen.

Die expertise doen we op tijdens wijnreizen en vooral door heel veel te proeven. Vervolgens geven we onze wijnen een uitgebreide beschrijving. We vertellen over smaak en interessante combinaties met eten, maar ook de leuke ‘waytjes’ die we van de wijnmakers hebben geleerd. Zo krijgt elke wijn een eigen verhaal dat we graag delen met onze klanten.

Het combineren van gerechten met de juiste wijn vinden we echt een vak apart. Maar iedereen kan het leren! Klanten van Way of Wine krijgen een proefformulier waarmee ze zelf een DNA-profiel van de wijn en gerechten kunnen maken. Het doel is om daarna de juiste wijn bij een gerecht te kunnen vinden. Met het proefformulier komen ze heel ver, en voor de uitzonderingen op de regel zijn wij altijd beschikbaar voor passend advies!

Trainingen

Behalve de training wijnspijs-combinaties maken bieden we nog allerlei andere trainingen aan. Doorgaans kosteloos voor onze klanten. Als je daar behoefte aan hebt mag je altijd vrijblijvend informeren.

Complete wijnbeleving

Wie van wijn houdt weet dat allerlei zaken van invloed zijn op de smaak van wijn. Zo gaat het natuurlijk om de manier waarop wijn gemaakt en gebotteld is maar ook uit wat voor glas je drinkt, wat je erbij eet en wat de sfeer is waarin je dat doet. Onze klanten zijn stuk voor stuk goede horeca-ondernemers. Van gezellige sfeer creëren weten zij veel! Die kennis combineren we graag met onze kennis van wijn en wijnproducten. Het eindresultaat is: de beste wijnbeleving voor de gasten.

Met Way of Wine ga je voor de totaalbeleving van wijn in jouw horecazaak. Want we bieden je niet alleen de beste wijnen, maar ook de volledige entourage die past bij jouw keuze voor wijn.

Way of Wine doet al jaren zaken met allerlei leveranciers op het gebied van wijn en wijnbenodigdheden. Zodoende zijn we in staat op al deze vlakken topkwaliteit te leveren voor een goede prijs. Van wijnkaart tot klimaatkast en van wijnglas tot wijnkoeler.

De juiste materialen, vormgegeven voor de perfecte wijnpresentatie in stijl van jouw interieur en een top assortiment wijn, in combinatie met de kennis die wij kunnen overbrengen op jouw personeel, maakt de wijnbeleving in jouw zaak compleet.

 

Verschillende Way of Wine elementen:

 • de beste wijnen
 • ontwikkelen wijnkaart
 • lease klimaatkast(en)
 • wijnkoelers
 • wijnglazen
 • wijnmeters
 • wijn(spijs) trainingen
 • op maat georganiseerde wijnreizen
 • wijnmakersdiners
 • mystery guest met persoonlijke terugkoppeling
 • sommeliers op afroep
 • compleet vormgegeven wijnuitstraling afgestemd op interieur
 • etc.

Hoe ver jij wil gaan om je gasten deze totaalbeleving te laten ervaren bepaalt de keuze voor jouw concept. Je kunt daarin uiteraard kiezen voor een milde uitvoering of ‘alles erop en eraan’. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Ons assortiment

Zoals gezegd bieden we wijnen aan uit alle windstreken. De afkomst van een wijn kan voor veel mensen al een belangrijke keuzebron zijn. Zo zijn er liefhebbers van de klassieke Franse wijnen, maar evengoed vinden we publiek voor Australische nieuwkomers. We hebben de beste wijnen op de meest onverwachte plekken ontdekt en dat zorgt ervoor dat ons assortiment wijnen van over de hele wereld bevat. Bij Way of Wine kun je zelfs terecht voor eigen exclusieve wijnen op private labels. Er is dus keuze aan wijn voor elke keuken!

En omdat we op het terras, aan de toog of op de dansvloer net zo goed een lekkere wijn serveren, bevat ons assortiment ook ‘hardlopers’, huiswijnen en seizoenswijnen; wijnen die de middag of avond een heerlijk zacht randje geven.

Way of Wine heeft een wisselend assortiment van enkel kwaliteitswijnen. We houden niet per se vast aan wijnhuizen, maar kijken keer op keer waar we de beste wijnen kunnen vinden. Onze klanten hebben toegang tot het volledige aanbod via ons klantportaal. Dat aanbod is altijd up to date en bevat uitgebreide beschrijvingen van onze wijnkenners. Hieronder tonen we alleen een greep uit ons assortiment, zodat je een idee krijgt van het soort wijnen dat je van ons mag verwachten.