Bij restaurant Olijf draait alles om eten en drinken

  • Warme uitstraling
  • Hoogwaardige keuken
  • Goede prijs-kwaliteit
  • Uitgebreide kaart
  • Vele wijnen per glas

Restaurant Olijf Neunen

Mijn eerste wijnervaring was bij mijn opa & oma thuis

Nanette Kruitwagen, gastvrouw en sommelier: Bij ons draait alles om lekker eten en drinken. Gasten komen graag voor de warme maar strakke uitstraling, de lekker zittende stoelen, de hoogwaardige keuken met goede prijs-kwaliteitverhouding, de uitgebreide lunch – en dinerkaart in diverse prijsklassen, de vele wijnen per glas te bestellen of voor he natafelen onder het genot van lekker cognac, whisky of een van de vele grappa’s.

Mijn allereerste wijnervaring was bij mijn opa en oma thuis war ik als klein kind regelmatig logeerde. Mijn opa was chefkok. Van hem heb ik mijn eerste biefstuk leren bakken. We deden wedstrijdjes wie het snelst verse mayonaise kon kloppen; ik verloor altij dik van mijn opa, die razendsnel ‘achtjes’ kon kloppen. Mijn eerste wijn heb ik daar leren drinken. Voor het naar bed gaan maakte mijn oma dan zoals zij dat noemde een wijngrog. Ze verwarmde wijn en lengde deze, vanwege mijn leeftijd, met water aan. En slapen dat ik deed… Toen ik ouder was dronken we samen een glas rode wijn, bij voorkeur Frans.

Er zijn zoveel mooie wijnen om van te genieten. Met het mooie weer vorig jaar in nazomer hebben we een blend van Viognier en Marsanne gedronken, maar ook de chardonnay van Enate blijft favoriet.

website Restaurant Olijf