Meester Keeman en Way of Wine Door sommelier Jesse Dean Bruijstens

“Jeroen en zijn Way of Wine, is een man die kwaliteit levert, afspraken na komt en begrijpt wat ik als wijnfreak wil.”

Meester Keeman en Way of Wine

Meester Keeman heeft een brasserie ‘plus’ concept; met veel aandacht voor de gast. We zijn veel bezig met gastbeleving, eetbeleving en niet onbelangrijk: wijnbeleving. Onze chef Mark Meulensteen zet hier een klassieke Franse keuken neer met mediterraanse invloeden. Elke dag zijn we bezig om nog meer kwaliteit neer te zetten voor onze gast.

Horeca voor mij is gastvrijheid. Het ervoor zorgen dat men zich thuis voelt bij ons. Dat warme deken bieden waar de gast soms behoefte aan heeft. En ze met een blij en voldaan gevoel de zaak zien verlaten.

Ik ben ruim 12 jaar geleden gestart en heb mezelf op weten te werken als Maître/Sommelier in restaurants als Wiesen*, Da Vinci* en Tribeca**. Passie voor wijn is duidelijk aanwezig en dat probeer ik ook mee en over te brengen bij Meester Keeman.

Als ik zelf uitga heb ik niet perse een favoriete zaak. Wel vind ik het belangrijk dat je welkom wordt ontvangen, dat er gezelligheid heerst, geen stijve bedoeling, en dat je ook gewoon een beetje kunt lachen met de crew van het desbetreffende restaurant. Overigens ga ik daarom graag naar ‘Olijf’ in Nuenen. Hier wordt fantastisch gekookt !

 

Waarom Way of Wine

Jeroen en zijn Way of Wine, is een vaste partner van onze zaak. Een man die kwaliteit levert, afspraken na komt en begrijpt wat ik als wijnfreak wil. Een goede combinatie in zijn assortiment van grote namen als Telmo Roderiquez, Meo Camuzet, Porseleinberg, Boekenhoutskloof en Vacheron maken het extra leuk om met hem te werken !

Porseleinberg Syrah 2015 van Mark Kent en Callie Louw uit Swartland in Zuid-Afrika is mijn favoriete wijn in zijn assortiment. Stiekem wel een beetje ‘Cult wijn’ uit Zuid-Afrika. 60% van de wijn is gelagerd op grote houten voeders, de rest in concrete vats. Dat zijn betonnen vaten in de vorm van een ei, hierdoor is de wijn constant in beweging tijdens het gistingsproces. Er zijn weinig wijnmakers die zo’n krachtige en toch mega elegante wijn weten neer te zetten!

Jesse Dean Bruijstens
Sommelier

Bezoek ook:
Brasserie Meester Keeman