Proeflokaal en Eetkamer De Gaper al ruim 20 jaar een begrip

  • Buurt- en borrelcafé
  • Hip restaurant
  • Uitstekend eten
  • Wijn van de maand

Proeflokaal en Eetkamer de Gaper Eindhoven

‘Mensen een leuke avond bezorgen; dat is waar we het voor doen!’

‘Mensen een leuke avond bezorgen; dat is waar we het voor doen!’
Proeflokaal Gaper is al bijna 20 jaar een begrip. Het is een typisch bruin café, een huiskamer eigenlijk, waar veel soorten whisky, jenever en cognac geschonken worden. Jan Joost de Jong en Sjoerd Bannier kwamen er altijd graag en droomden ervan de zaak ooit over te nemen. Ruim 5 jaar geleden werd deze droom werkelijk- heid. De eigenaar gunde het deze jonge ondernemers. ‘Mensen een leuke avond bezorgen, dat is waar we het voor doen. Een drankje drinken, kunnen ze in ieder kroeg, maar we willen natuurlijk dat ze bij ons komen. En daarom zijn we heel servicegericht. We zorgen ervoor dat we veel over onze producten weten. Ik vertel graag het verhaal achter een fles wijn en dat mijn vader een kelder heeft met 550 soorten whisky, is natuur- lijk erg handig’, aldus Sjoerd. Doordeweeks is Gaper een buurt- en borrelcafé, in het weekend komt ook het stappubliek voorbij en zijn wij het voetbalhonk voor de ‘goede’ PSV supporters. Boven het Proeflokaal is er een Eetkamer waar mensen uitstekend kunnen eten. Om bij ieder gerecht een andere wijn te schenken, daar zijn we de zaak niet naar. Maar we hebben wel een wijn van de maand en verschillende wijnen per glas. Als iemand me vraagt welke wijn goed past bij het gerecht, vraag ik waar hij of zij van houdt. Als je goed luistert naar de gast schiet je zelden mis’.

website proeflokaal de Gaper